Camperpark
Omgeving

De locatie van Camperpark Costa Blanca en haar omgeving

Het gebied is gelegen in een rustige omgeving op een terrein omringd door sinaasappel bomen en slechts 2 km van het centrum Albir. Hier vindt U alle voorzieningen op loopafstand (20 minuten): restaurants, cafés, banken, supermarkten, post, etc. etc.
De bakker komt elke morgen in het seizoen met vers brood en ook de sinaasappel boer komt één keer in de week. De tram stopt op 1 km met elk uur verbindingen naar Benidorm, Altea, Denia en Alicante. Ook met de fiets zijn Benidorm, L´Alfaz del Pí en Altea makkelijk te bereiken.

Alfaz del pí / Albir

Alfas del Pí werd van oorsprong gebouwd om de piraten tegen te houden die via Albir het land wilden binnenkomen. De naam Alfaz komt van het Moorse Alfaz wat vruchtbaar land betekent. En dat zie je terug in o.a. de overvloedig behangen sinaasappel bomen in de omgeving. Het strand, de vuurtoren en de promenade geven een mediterraan karakter. De internationale jetset schrijdt elk jaar over de rode loper van het kwalitatief sterke Internationale filmfestival in de 1e week van juli. Terwijl de liefhebbers van een echt goed glas wijn de bodega van de beroemde wijnmaker Enrique Mendoza zeker niet mogen missen.
De kustlijn is een aantrekkelijk en verzorgd strand. Het heeft helder water en een mooi grind stand. Het strand loopt parallel aan een levendige promenade die Altea verbindt. Naast allerlei diensten, is er wind surf verhuur, catamaran zeil school, duik centrum.
Playa del Albir, toont een levendig beeld het hele jaar door. Omdat de stad een grote kolonie van Europeanen heeft die permanent daar verblijven. La Punta Bombarda Sierra Frost beschermen ons van uit het zuiden. Hierdoor maakt het de perfecte plek voor het beoefenen van watersporten.

Translate »